Vandringspriser Flatcoated retrieverklubben

På grund av Covid-19 och inställda utställningar under 2020 får fyra av FRKs vandringspriser utgå för ansökan i år.

För mer information och ansökan, klicka på respektive vandringspris.
De vandringspriser som går att ansöka om för 2020 är:

De vandringspriser som utgår (tillfälligt) under 2020 är:

• Årets Flat
  • Mardis Minne
  • Frida-Nalles VP
  • Bonnies VP

Årets Flatcoated retriever - Vandringspriset är skänkt av Nordsjö AB, Malmö.

SE VCH Lustans Misty Morning SE VCH Lustans Misty Morning

Priset tilldelas årets framgångsrikaste Flatcoated Retriever på jaktprov och utställning.

Hunden skall, för att vara meriterad,
ha erövrat pris på två officiella utställningar
och två jaktprov i Sverige.

Hunden skall föras av ägare eller dennes
familjemedlem. Alla medlemmar i Flatcoated Retrieverklubben
äger rätt att tävla om priset.

Ägare: Kia Dahlström

Mardis minne - Ann Edman, kennel Waterproof.

SE VCH Lustans Misty Morning SE VCH Lustans Misty Morning

Till minne av Sveriges första Jaktprovschampion av Flatcoated Retriever, SJCh IntNordUCh Puhs Frigga.

Priset utdelas årligen på Flatcoated Retrieverklubbens årsmöte till den Flatcoated som under året uppnått bäst resultat på elitklass jaktprov samt erhållit CK på utställning. Priset är ständigt vandrande.

Årets Jaktflat - Karin Smedlund, Lena Bratsberg-Karlsson, Erica Berglund

Zebulons Lalla Rhook Zebulons Lalla Rhook

Vandringspriset är instiftat för att hedra minnet av far, dotter och son som redan i tidiga år utmärkte sig som enormt arbetsvilliga och trogna apportörer:

• Hampus, SoNJCh IntNordDKUCh Lady Doc's Humbug 89.05.16 – 04.06.18
  • Shanty, NordJCh SoFinUCh Searover Shanty 92.09.28 - 05.01.10
  • Winston, NordJCh IntoSoFinUCh SoNBCh SLCh SVCh LP Xellent Star 95.05.17 – 05.01.211

Priset är ständigt vandrande och utdelas årligen i samband med Flatklubbens årsmöte. Framtida revidering förbehålls för att prioritera den jaktliga Flatcoated retrievern.

Vinnare 2019: Zebulons Lalla Rhook
Ägare: Kathy Lilja

Frida-Nalles VP - Karin Smedlund

SE U(U)CH NO UCH JEUW-16 DK V-16-17-18 FI V-17  Caci’s We Are The Heroes SE U(U)CH NO UCH JEUW-16 DK V-16-17-18 FI V-17  Caci’s We Are The Heroes

Priset är instiftat till minnet av alla härliga framgångar på utställning med Frida, IntNordUCh Lady Doc's Josefina (76-06.07-89.08.09) och hennes son Nalle, NV-85 NUCh Lady Doc's Natanael (81.05.05-92.02.03) Vandringspriset är ständigt vandrande och utdelas årligen i samband med Flatklubbens årsmöte. Även donator får tävla om priset.

Vinnare 2019: SE U(U)CH NO UCH JEUW-16 DK V-16-17-18 FI V-17
Caci’s We Are The Heroes
Ägare: Carina Östman, Mikael Persson

I Buff's spår - Gunilla Lefwerth och Olov Olofsson

SE VCH Håll Fast Leone SE VCH Håll Fast Leone

De tre bästa resultaten på viltspårsprov får räknas. Om högst uppnådda poängsumma delas av två eller flera hundar skall eventuella övriga resultatunder året räknas för dessa. Om hundarna därefter inte kan skiljas åt avgör de samlade meriterna under tidigare år. Skulle inte heller detta fälla avgörande vinner den hund som är äldst.

Vinnare 2019 SE VCH Håll Fast Leone
Ägare: Karin Torstensson

Bonnies VP - Tina och Peter Boltorp

Lustans High Tech Lustans High Tech

Vandringspris att utdelas årligen på FRK:s ordinarie klubbmöte till den Flatcoated Retriever som uppnått högsta poäng i de olika disciplinerna jaktprov, viltspår och utställning. Meriterna skall vara erhållna på officiella prov och utställningar i Sverige under det gångna året. Priset skall vandra i tio år. Den hund som har flest inteckningar erhåller det för alltid.

Priset skänktes 1992 som en följd av att Bonnie, SJCh IntSNUCh Almanza Born To Be Alive tog hem Du'Vann VP för alltid. Priset utdelades första gången på klubbmötet 1993 för uppnådda tävlingsresultat under 1992.

Vinnare 2019:  Lustans High Tech
Ägare: Ingela Olsson

Årets Lydnadsflat - Styrelsen

SE LCH LP I LP II LP III Bergnäsgårdens Yves Saint Laurent SE LCH LP I LP II LP III Bergnäsgårdens Yves Saint Laurent

Rätt att tävla om priset äger hund som ägs/förs av medlem i Flatcoated Retrieverklubben. Hunden skall lägst ha 2:apris i kvalitetsbedömning på officiell utställning. Priset är ständigt vandrande och utdelas årligen på FRK:s ordinarie klubbmöte.

Vinnare 2019: SE LCH LP I LP II LP III Bergnäsgårdens Yves Saint Laurent
Ägare: Nina Näslund

Flatcoated retrieverklubbens Lady-Trofé - Gerty Lindblad, Södertälje

SE VCH Lustans Misty Morning SE VCH Lustans Misty Morning

På grund av ändrade regler i valpförmedling och veteranålder, har FRK tillsammans med Åsa Dunberg, som var god vän till instiftaren, ändrat statuterna i Gertys anda fr.o.m. 2018.

Priset ska särskilt premiera tik som visar goda resultat även i veteranålder, dock är meriteringsperioden inte begränsad, utom vad avser valpkullar.

Winstons Allroundpris - Erica Berglund

Gilliam’s Gold U R My Valentine Gilliam’s Gold U R My Valentine

Vandringspriset är instiftat till minne av Sveriges första femfaldiga champion; Winston, NordJCh IntoSoFinUCh SoNBCh SLCh SVCh LP Xellent Star, 95.05.17 – 05.01.21 Den flatcoated retriever som visade vad begreppet "allround" verkligen står för. Priset är ständigt vandrande och utdelas årligen i samband med Flatklubbens årsmöte. Framtida revidering förbehålls för att prioritera den jaktliga allroundhunden Flatcoated retriever.

Vinnare 2019: Gilliam’s Gold U R My Valentine
Ägare: Leila Harmsund

Årets Bruksflat - Styrelsen

SE SÖCH SÖKH III Gilliam’s Gold Father Of The Gods SE SÖCH SÖKH III Gilliam’s Gold Father Of The Gods