Hedersutmärkelser

Förtjänta medlemmar kan efter förslag, tilldelas hedersmedlemskap eller förtjänsttecken i klubben.

Hedersmedlemskap
nomineras av huvudstyrelsen och utses på fullmäktigemötet med majoritetsbeslut.
Hedersmedlem ska ha varit medlem i klubben.
Hedersmedlemskapet gäller från utnämnandet på livstid. Eller till dess vederbörande önskar utträde, alternativt har medvetet agerat på sådant sätt som har skadat klubben

Kriterierna lyder:
Ska på ett förtjänstfullt sätt främjat klubbens syften.
Arbetat för klubben utan att se till egenintresse eller särintresse.
Arbetat i demokratisk anda för alla medlemmar.
Varit av stor betydelse, visat stort och långtida engagemang samt aktivt bidragit till att utveckla klubbens verksamhet.

Utdrag ur klubbens stadgar:
”Fullmäktigemötet kan, efter förslag från FRK:s styrelse, kalla den som på ett förtjänstfullt sätt främjat klubbens syften till hedersmedlem. Hedersmedlem är befriad från medlemsavgift men har samma rättigheter och skyldigheter som fullbetalande medlem.”

FRK:s hedersmedlemmar:
Bo Larsson
Ingemar Borelius
Staffan Folke
Christer Nälser
Jeanette Mörner Nordström
Gunilla Lefwerth
Låtta Bergstrand

Förtjänsttecken
föreslås av FRK:s sektioner och/eller FRK:s huvudstyrelse och beslutas av FRK:s huvudstyrelse.
Sektionsstyrelsen eller enskilda medlemmar lämnar förslag till huvudstyrelsen. Huvudstyrelsen kan också själva föreslå personer. Huvudstyrelsen tar beslut på verksamhetsårets sista styrelsemöte och förtjänsttecknen delas ut på nästkommande fullmäktige.

Kriterierna lyder:
Under lång tid förtjänstfullt arbetat för klubben på central och/eller i någon sektion.
Arbetat för rasens utveckling under lång tid
Medverkat till att sprida kunskap om rasen till nya medlemmar.