NORDISKA MÄSTERSKAPET FÖR FLATCOATED RETRIEVERS

Det nordiska mästerskapet för Flatcoated retrievers är ett traditionellt mästerskapsprov som organiseras varje höst enligt ett rullande schema mellan Sverige, Norge, Danmark och Finland. Mästerskapet pågår under två dagar.
 

Varje land ställer upp med minst ett lag bestående av 3 hundar. Hundarna bör vara kvalificerade att tävla i EKL (B och A-prov i det land mästerskapet avgörs). Den första dagen avgörs lagmästerskapet genom ett Workingtest på elitnivå, IWT. Den andra dagen arrangeras ett A-prov alt B-prov där alla deltagande lags ekipage kan delta, för att kora den individuella nordiska mästaren. 

Sista anmälan 25/8 - 2019

Sista dag att anmäla dig och din hund till NCFCR-2019. Skicka din anmälan med meritlista till jakt@frk.nu
 

Elitresultat 2017-2019
Meddela även eventuella ändringar och kompletteringar av reultatlistan nedan till jakt@frk.nu
 

Tävlingsinfo NCFCR 2019 (Norge)

Tävlingen genomförs på Fredrikstens fästning utanför Halden i Norge.  Vi samlas på fredag kväll den 11 oktober för information och enklare förtäring.

Lördagen den 12 oktober genomförs sedan lagtävlingen som ett IWT med 3 lag á 3 hundar per land vilket samlar totalt 36 ekipage. Det finns inget krav på pris i elitklass på B-prov eller WT för att medverka i lagtävlingen. Respektive land beslutar dock om sina uttagskriterier. Tävlingen, lunchen och festmåltid med prisutdelning sker allt på fästningens unika område.

Söndagen den 13 oktober genomförs ett individuellt och officiellt B-prov i elitlass på dummy. Provet arrangeras i närheten av Halden och denna dagen korar vi den nordiska individuella mästaren.

För mer information se norska retrieverklubben
 
Svenska ekipage anmäl senast 25/8 med meritlista till jakt@frk.nu

ARRANGERANDE LAND NCFCR

Vinnare NCFCR 2018

2018 - Lagkonkurrens: Officiellt WT. Norge vinnande lag:
Bodil Bache med "Twist", Bjarne Holm med "Pete", 
Tone Andersen med "Reitan".

Fotograf © Karen Lisager
Fotograf © Karen Lisager

2018 - Individuell konkurrens: A-prov
Gisela Fuchs, Zebulons Karrakatta 1:a HP
 

Fotograf © Karen Lisager
Fotograf © Karen Lisager