A-PROVSTRÄNING FÖR FLATTAR
Målet med kurserna är att fler Flatcoated retrieverekipage ska ta steget ut på A-prov – och då komma väl förberedda! Under kurserna är även deltagare utan hund välkomna för att ännu fler ska få chansen att förkovra sig.
 

Foto: Lotta Luciani Foto: Lotta Luciani Foto: Lotta Luciani Foto: Lotta Luciani Foto: Lotta Luciani Foto: Lotta Luciani Foto: Lotta Luciani Foto: Lotta Luciani Foto: Lotta Luciani

Bilder från A-provsträning för Flatcoated retrievers den 4-5 oktober 2014 i Norrtälje!

Foto: Lotta Luciani
Fler bilder av Lotta Luciani finns här!

Foto: Lotta Luciani Foto: Lotta Luciani

Favorit i repris – åttonde året i rad!
 
Lördag/söndag 24 och 25 september 2016 arrangerar FRK träningsdagar för 12 ekipage med sikte på att inviga deltagarna i hur det går till på ett Mock-Trial och ett A-prov.
 
Passa på att få en gedigen genomgång och träning, få kunskap om vad allt handlar om och för att framöver kanske kunna starta i Kkl.
 
Träningsdagarna äger rum i Uppsalatrakten under ledning av Lasse Johnsson, jaktprovsdomare och en välkänd profil i Retrievervärlden!
 
Dag 1 genomförs som en Mock-Trial, en A-provs liknande övning som genomförs med dummies.
 
Dag 2 genomförs i skarpt läge vid jakt, där ekipagen får apporteringssituationer
som på ett eller annat sätt motsvarar dem som förekommer på ett A-prov.
 
Krav på deltagande
Även detta år vänder vi oss till alla er som inte har någon större erfarenhet, som inte riktigt vågat ta steget tidigare!!!!!
Har du bra grundlydnad på din hund - den ska komma på inkallning (både med och utan apport), kunna gå vid sidan och kunna vara stadig, då kommer du få ut mycket lärdom av helgen.
Tack vare Lasses storas erfarenhet ges möjligheter till bra apporter och bra träning på egen nivå och det spelar ingen roll om det är skillnad i var och ens träningsnivå bara grunderna finns där!
Så våga anmäl nu!
 
Kostnad: 2.500 kr, betalas in efter besked om deltagande. Kost och logi ingår ej, men finns bra och billig att tillgå i närheten.
 
Publik utan hund: För dig som inte vet vad Mock-Trial eller A-prov är men vill veta mer så finns möjlighet att lyssna och lära, så passa på! Kom utan hund, till en ringa kostnad, var med på lördagen. Intresserade hör av sig till Gunilla, se nedan!
 
Upplysning: Gunilla Lefwerth, mobil 070-687 76 49.
 
Anmälan: via e-post till gunilla.lefwerth@glocalnet.net, gärna så tidigt som möjligt dock senast 21 september
 
Flatcoated Retriever har företräde, i mån av plats är övriga Retrieverraser välkomna!

Det blir dessvärre ingen A-provskurs i Södra under hösten 2016.
Gården där vi har haft provet har haft väldig otur och har endast fått ca 30% av sitt andbestånd kläckt. De få jakter han kan sälja går därför till andra kunder än oss detta år. Förhoppningsvis kan vi ta upp traditionen nästa år igen.

A-provsträning för Flatcoated retrievers den 27-28 september 2014 i Helsingborg!

Foto: Bittan Börjesson